NASTAVLJENA PODJELA PAKETA POMOĆI U GRADU, BARAMA KRALJSKIM, VRANJEŠTICI I KOSU

29.03.2020 Dijeljenje paketa 1

Volonteri Crvenog krsta su nastavili sa podjelom paketa pomoći. Juče su bili prisutni u gradu gdje su obišli 8 domaćinstava ali i u Barama Kraljskim, Vranještici, Kosu gdje su zakucali na vrata 28 porodica. Sa njima je bio i Milosav Bulatović, predsjednik opštine, koji je kazao da se pored urućenja pomoći razgovara sa mještanima o svim temama koje su sada aktuelne.

Hoćemo da što više budemo u neposrednoj komunikaciji sa ljudima, da razgovaramo, da pomognemo koliko smo u mogućnosti. Bez obzira što je dinamika života na selu drugačija, uvijek ukazujemo da potrebu primjene mjera koja zabranjuju grupisanja. Svi moramo promijeniti način života da bi se izborili sa ovom nevoljom, kazao je Bulatović.

29.03.2020 Dijeljenje paketa 3

Naša organizacija je i do sada u svim nevoljama, bila prisutna na ovim područjima tako da većinom poznajemo situaciju i one kojima je pomoć najpotrebnija. U proteklih nekoliko dana smo podijelili stotinu paketa i to dominanto na seoskom području. Do sada smo imali dovoljno paketa sa hranom i higijenskim paketima ali se iz dana u dan zalihe smanjuju. Mi smo puni želje da dodjemo do svakog kome je pomoć potrebna pa se nadamo da će ljudi dobre volje, koji imaju mogućnosti, pomoći našu organizaciju na državnom ili opštinskom nivou. Važno je da „zatvorimo“ prvi krug pomoći i udovoljimo svima koji su se obratili sa zahtjevom. Da niko ko je tražio pomoć ne ostane uskraćen, kazao je Marković.

29.03.2020 Dijeljenje paketa 2

Dr.D.