Nova predsjednica Opštine Kolašin

izabrana predsjednica 30.10.2014

Skoro pola godine nakon majskih izbora opština Kolašin je dobila predsjednicu opštine. Željka Vuksanović (SDP) izabrana je danas na ovu funkciju većinom glasova u lokalnom parlamentu.

Za izbor Vuksanovićeve je glasalo 18 odbornika iz redova DF – a, SNP – a i SDP -a, dok je 8 odbornika DPS – a bilo protiv, osim Milosava Bata Bulatovića koji je ostao uzdržan što je obrazložio činjenicom da ga je  SDP na čelu sa predsjednicom Željkom Vuksanović podržao kao predsjedničkog kandidata na izborima 2006. godine.

Predsjednica opštine Kolašin Željka Vuksanović je nakon polaganja zakletve kazala:

„Dužnost koju ste mi danas povjerili prihvatam sa osjećajem časti i odgovornosti i to posebne časti. Posebne časti jer je rijetkost danas u našoj zajednici da se ideološki različito ukaže ovakvo povjerenje. Za našu zajednicu ovo je još jedna lekcija demokratije naučena. Radom ove skupštine zaokružili smo jedan proces koji je trajao neuobičajeno dugo i koji je bio nažalost uobičajeno mučan. Ipak izašli smo iz tog vrtloga a da nijesmo poremetili ljudske i građanske odnose što je posebna vrijednost i što će nadam se doprinijeti pogodnijoj klimi u teškom poslu koji nas čeka. Svi smo svjesni teškog stanja u kojem se nalazi naša zajednica. Već duže vrijeme Kolašin kao da je zaglavljen u nečemu što mu neda mrdnuti naprijed. Na nama je da to stanje promijenimo, mi određujemo pravac i od nas zavisi dali ćemo naći put iz ovog bespuća. Put do stabilnije, sigurnije i razvijenije zajednice, put na kojem će nam se priključiti svi pošteni ljudi i na kojem ćemo zajedno ispravljati nepravde i savladavati životne teškoće“.

Vuksanović je kazala da ne može unaprijed reći kakvi su planovi za budućnost, jer joj osjećaj odgovornosti to neda.

„Kad znam da je dug naše zajednice višemilionski a da je naš kapacitet sopstvenih prihoda sa sadašnjim privrednim stanjem oko milion eura, ja zbog odgovornosti prema vama, zbog odgovornosti prema samoj sebi takva obećanja ne mogu dati. U poslu koji ste mi povjerili da obavljam ja ovoj zajednici nudim iskrenost, preduzimljivost, strpljenje, istrajnost, hrabrost, odanost. Sve ovo nudim ali isto i od vas tražim. Obavezujem se danas pred vama da ću ovu novu dužnost obavljati savjesno i odgovorno na dobrobit ove naše zajednice i svih građana i jednako za svakog. Sve u cilju postizanja privredne razvijenosti uz afirmisanje odgovornosti, pravednosti i društvene solidarnosti. O svemu što budem radila ja i organi lokalne uprave javnost će biti obaviještena. Zahtijevaću da se svi organi lokalne uprave i javne službe u svom radu pridržavaju zakona, a što se ostalih planova tiče bilo bi neozbiljno da ih  danas izlažem jer oni ponajviše zavise od činjenice o zaduženosti opštine. Jedno je sigurno, dug je višemilionski i moraće se praviti sanacioni plan“, zaključila je Vuksanović.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici Grupe građana.