OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DAN EVROPE: Crna Gora je naučila da pobjedjuje

10.05.2020 Dan pobjede

Spomenik palim borcima u centru grada bio je mjesto obilježavanja 9-og maja, Dana pobjede nad fašizmom. Vijence na Spomenik koji priča o slobodarima u gradu, ratnoj prijestonici Crne Gore, položila je delegacija UBNORA, predvodjena predsjednikom Gojkom Vlahovićem, delegacije Opštine sa predsjednikom Milosavom Bulatovićem kao i delegacija Vojske Crne Gore.

Gojko Vlahović, predsjednik UBNOR-a i antifašista Crne Gore je kazao da se i u ovakvim uslovima obilježavaju veliki datumi istorije a to je u svakom slučaju 9-ti maj.

  • U Crnoj Gori je sloboda na posebnom mjestu životnih vrijednosti.Ona je način života,način razmišljanja, cilj kojem se teži i koji se prenosi sa generacije na generaciju.Ponosni smo što su Crna Gora u Evropi a Kolašin u Crnoj Gori,dali veliki doprinos 9-om maju.Sve nas to obavezuje sa čuvamo njegove tekovine i da nastavimo da gradimo Crnu Goru kao državu prosperitetnih i slobodnih ljudi.Da je u ime slobodara 9-og maja odbranimo od svi nasrtaja fašizma koji pokušava kroz neke druge forme djelovanja da ugrozi državnost i slobodarstvo Crne Gore.Baš na Dan pobjede želim da poručim da je Crna Gora naučila da pobjedjuje i da će sa pobjedama nastaviti, kazao je Vlahović.