Održan sastanak proizvođača kolašinskog lisnatog sira

19.03.2018 Proizvodjaci lisnatog sira

U subotu 19.03.2018. godine održan je sastanak sa proizvođačima kolašinskog lisnatog sira iz Kolašina i Mojkovca povodom projekta „Zaštitie oznake porijekla kolašinskog lisnatog sira“ koji sprovodi NVO Klasterska inicijativa u saradnji sa Minsitarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Centrom za kulturu a uz finansijsku pomoć Opštine Kolašin.

Sastanku je pored predsjednika NVO Klasterska inicijativa Milovana Vlahovića i predsjednika novoformiranog Udruženja proizvođača kolašinskog lisnatog Ratka Pejića prisustvovao i koordinator projekta Balša Cvetković i profesorica Aleksandra Martinović koja je zadužena za izradu specifikacije o zaštiti oznake porijekla kolašinskog lisnatag sira.

Sastanku je prisustvovalo oko 30 proizvođača kolašinskog linsatog sira sa čitave teritorije opštine Kolašin kao i proizvođači iz mjesnih zajednica Štitarica i Podbišće sa teritorije opštine Mojkovac. Sastanak je bio prilika da proizvođači daju svoje primjedbe i predloge na Nacrt specifikacije o zaštiti oznake porijekla kolašinskog lisnatag sira koji je u fazi izrade i čija se finalna verzija očekuje do kraja godine.

19.03.2018 Proizvodjaci lisnatog sira2