Olimpijski karavan u Kolašinu

Olimpijski karavan 20 06 2016

Nakon Cetinja gdje je započeo svoju „misiju“, Olimpijski karavan posjetio je juče i Kolašin. U organizaciji Crnogorskog Olimpijskog komiteta (COK-a) započeo je karavan „Pobjednici su među nama“ a sve u cilju podrške crnogorskim sportistima uoči Olimpijade u Riu 2016. godine.

Olimpijski karavan je u saradnji sa lokalnom  upravom Kolašina na glavnom gradskom Trgu priredili manifestaciju u vidu prezentacije kolašinskih sportskih klubova.

Tako se u ponedeljak popodne kolašinski Trg pretvorio u malo oazu sporta, sa mladim sportistima, među kojima su prave buduće zvijezde uspiješnih sportista koji će proslavljati ime grada na Tari kroz svijet.

Na jednoj strani bili su mladi fudbaleri FK „Gorštaka“, u centru u bili najmlađi karatisti KK „Gortaka“ među kojima i dvoje najmlađih budućih prvaka u karateu kao što su osmogodišnja Ljubica Vlahović, koja slobodno može da se već sad poredi sa prvakinjom Marinom Kovijanić, i njen vrsnik Balša Danilović koji i ako nema još ni cijelu deceniju, ima troduplo više osvojenih zlatnih medalja.

Na drugom kraju bili su košarkaši KK „Gorštaka“. Klub koji je do sada iznjedrio prave asove košarke, svjetska imena ima još puno toga da pruži svijetu košarke. Petnestogodišnji Viktor Vujisić, kojeg već sada bez dvoumljenja svi sugrađani upoređuju sa Vladom Šćepanovićem – Japancem, je dominirao, kao što to i radi na svakom terenu gdje se pojavi, pa i nije čudo zašto je sa nepunih petnaest godina ušao u košarkašku reprezentaciju Crne Gore, dok se veliki klubovi kako u Srbiji tako i u zemljama Evrope već „bore“ gdje će mladi Vujisić da zaigra.

Prema riječima direktorice LTO Slađane Kršikape, koja je i sama bila prvak karatea, sve sportske manifestacije u Kolašinu su dočekane raširenih ruku, jer kako kaže Kolašin ima mlade talente i perspektivne prvake u svakom sportu.

„ Olimpijski karavan je posjetio naš grad, u cilju promocije predstojeće Olimpijade. Organizuje se pod pokroviteljstvom COK-a, u saradnji sa opštinom Kolašin. Interesnatno je to što su mladi perspekivni sportisti, predstavili škole sporta odnosno svoje klubove. Sve je ovo u cilju promocije sporta i zdravih stilova života u našem gradu“, kazala je ona dodajući da je najvažnije istaći da su takvi vidovi manifestacija odličan doprinos razvoju sporta i mogu i da prerastu u neku, kako kaže, ozbiljniju manifestaciju.

„Ovakve manifestacije mogu da iznjedre nove sportiste Kolašina poput Vlada Šćepanovića, Marine Kovijanić, Žarka Rakočevića, Tanje Dukić, Suzane Mirković i mnogih drugih uspiješnih kolašinskih sportista. A već imamo jednog mladog košarkaša, Viktora Vujisića koji je krenuo stopama Vlada Šćepanovića i možda će baš Viktor za neke dvije decenije organizovati neki kamp u svom rodnom gradu, kao što je Šćepanović organizovao kolašinski košarkaški kamp koji počinje sa radom iduće nedelje“, ističe Kršikapa dodajući da kao bivši sportista a sada direktorka LTO iskreno očekuje i nada se da će u vrlo bliskoj budućnosti Kolašin kao grad vratiti svoje zasluženo mjesto na sportskoj mapi Crne Gore pa i šire kao centar za pripremu sportista.