OPŠTINA POMOGLA UDRUŽENJE PENZIONERA SA 2.700 EURA: ušteda od junske plate usmjerena ka „trećem dobu“

Milosav Bato Bulatovic

Opština je uplatila 2.700 eura opštinskom Udruženju penzionera kao znak podrške organizaciji koja brine o „trećem dobu“. Ova sredstva su ušteđena od junske plate kroz mjere smanjenja zarada opštinskim funkcionerima koje je donijela kolašinska lokalna uprava.

Milosav Bulatović, predsjednik Opštine je podsjetio da je Kolašin, medju prvim opštinama u Crnoj Gori donio odluku o smanjenju zarada opštinskim funkcionerima.

  • Prvi smo smanjili plate funkcionerima 20 odsto i visoko-rukovodnom kadru 15 odsto.Sredstva koja uštedimo na taj način koristimo za ubalažavanje posledica koronavirus krize.Odlučili smo da iznos od 2.700 eura koji se uštedio od junske plate, usmjerimo prema Udruženju penzionera.Hoćemo u ovim teškim i izazovnim vremenima, kada se značajno smanjuju budžetski prihodi, pokažemo solidarnost i društvenu odgovornost.Penzioneri su u Kolašinu brojna populacija koji su dobro organizovani i sigurni smo da će ova pomoć biti iskorišćena na pravi način, kazao je Bulatović.

Kolašinska lokalna uprava je medju prvima donijela set mjera podrške privredi, turističkim poslenicima, poljoprivredi kako bi se ublažile ekonomske posledice koje je donijela i donosi epidemija korone.Takodje će se sredstva koja se uštede smanjenjem plata funkcionerima i visoko-rukovod usmjeravati kao pomoć onima kojima je najpotrebnije.