Pazarni dan na Biogradskom jezeru

Udahni KL 2015

Povodom manifestacije „Udahni Kolašin 2015“, PR  manifestacije Katarina Puletić i Turistička organizacija Kolašin su  dali saopštenje za javnost.

 

„U organizaciji Društva prijatelja Kolašina, Turističke organizacije Kolašin i Centra za kulturu a pod generalnim pokroviteljstvom Društva prijatelja Kolašin, u subotu, 04.07. će se održati prvi Pazarni dan na Biogradskom jezeru.

Prostor parka Nacionalnog parka sa svojim izuzetnim prirodnim vrijednostima biće mjesto zvaničnog početka turističke manifestacije ʺUdahni Kolašin ʺ. Društvo prijatelja Kolašina i Turistička organizacija Kolašin će biti i suorganizatori manifestacije ʺKajakaški kup 2015 ʺ koji će se održati u nedelju 5.jula a koji je međunarodnog karaktera.

Pod okriljem savršenstva Nacionalnog parka Biogradska gora taj dan će biti još značajniji i zapaženiji što je vrlo važno za ljetnju turističku sezonu u Kolašinu. Ovom manifestacijom želimo predstaviti sva dobra koja naša opština posjeduje i kompletnu ponudu ispromovisati na najbolji mogući način. Od ponuda u kojima možete uživati ovog prvog Pazarnog dana ističemo : degustaciju hrane i promovisanje nadaleko poznate nacionalne kuhinje u sklopu čega imamo tradicionalno takmičenje u spremanju kačamaka. Takođe na repertoaru je i izložba suvenira i domaćih radinosti. Posebnu draž će donijeti i djeca iz vrtića „ Sestre Radović ʺ koja će imati nastup u izvođenu folklornih igara Crne Gore i Srbije kao i narator koji će pričom o Biogradskom jezeru posjetiocima približiti stvaran značaj ovog predjela.

Da bi subotu na jezeru upotpunili pripremili smo Vam i prezentaciju joge i antistres programa zajedno sa članovima organizacije Art of Living Montenegro.

Boravak posjetilaca i svih prisutnih će uveličati pjesma i igra KUD – a „Mijat Maškovićʺ, a u samom centru grada iste večeri nastupaju Bjelopoljski tamburaši sa repertoarom starogradske muzike sa početkom u 21 h.

Prevoz do Nacionalnog parka je organizovan autobusom iz centra grada u intervalima 11 : 30 i 12 : 30 h“.

 Udahni KL 2015 1„Već sledećeg dana, nedelja 05.jul, biće upriličeno otvaranje ljetnje sezone na ski centru „Kolašin 1450“. Povodom toga za sve posjetioce je omogućena besplatna panoramska vožnja žičarom Ćupovi, besplatan parking, besplatan prevoz iz Kolašina (Trg borca) sa polascima u 11.00h i 12.00h i povratkom u 17.00h i 18.00h, kao i degustacija priganica i meda u znak dobrodošlice“.