Pazarni dan

KUD B.jezero

Manifestacija “Udahni Kolašin”svečano je otvorena u subotu “Pazarnim danom” koji je održan na Biogradskom jezeru.

 

Otvarajući manifestaciju predsjednica opštine Željka Vuksanović je kazala da je ove godine “Društvo prijatelja Kolašina” po drugi put organizovalo ovu manifestaciju.

“Odlučili su da manifestacija počne sa Biogradskog jezera i na taj način ćemo da se odužimo onima koji su taj biser sačuvali.Ova sredina i ovi ljudi su imali i vjere i razuma da sačuvaju ovu ljepotu u kojoj danas uživamo”, kazala je Vuksanović.

 Ispred “Društva prijatelji Kolašina” obratio se Mile Lazarević koji je kazao da je ovo Društvo idejni tvorac ove manifestacije, međutim kompletna manifestacija se odvija u saradnji sa lokalnom upravom i institucijama koje je formirala lokalna uprava, Turističkom organizacijom i Centrom za kulturu, bez čije pomoći i saradnje ova manifestacija nebi uspjela.

Program su upotpunili  KUD-a “Mijat Mašković”, djeca iz vrtića “Sestre Radović”, kao i  interesantne priče naratora o Biogradskom jezeru. Na manifestaciji je prezentiran Art of Living program, koji ističe zdrave stilove života, jogu i antistres program.

Direktorica TO Kolašin Slađana Kršikapa je kazala da su ovim događajem željeli da animiraju ljude i da predstave sve ljepote koje Kolašin posjeduje.

“Osim prirodnih ljepota koje su i najveće bogatstvo našeg kraja a koje je potrebno dodatno promovisati možemo se pohvaliti i vrhunskim specijalitetima nacionalne kuhinje”.

Suveniri B.jezeroPredstavnica manifestacije “Udahni Kolašin” Dragica Anđelić je istakla da je vrlo značajno što se prvi Pazarni dan održao na Biograskom jezeru, jer  i sama manifestacija ima naziv „Udahni Kolašin“, pa shodno tom sloganu imamo autentičan ambijent. Organizatori su više nego zadovoljni proteklim danom. Veliku zahvalnost dugujemo KUD –u“  Mijat Mašković” na prelijepom programu  koji su priredili posjetiocima. Naravno zahvalnost dugujemo i izlagačima suvenira , domaćih radinosti i vrijednim ljudima koji su spremali hranu. U narednom periodu očekuje nas još niz aktivnosti, koje će manifestaciju “Udahni Kolašin” učiniti izuzetnom, mada ona to već i jeste, kazala je Anđelić.

Tradicionalno i ove godine je održano takmičenje u kuvanju kačamaka gdje je prvo mjesto osvojila Nada Vukićević.

 

Nakon bogatog programa na Biogradskom jezeru tokom večeri Kolašinci i gosti koji borave u gradu su do kasno u noć uživali u muzici sa Bjelopoljskim tamburašima.