POČELO SANIRANJE UDARNIH RUPA NA GRADSKIM ULICAMA: ugradjuje se preko 40 tona asfalta

26.02.2021 Krpljenje rupa 1

Povoljni meteo uslovi su iskorišteni da se počne sa saniranjem udarnih rupa na gradskim ulicama. Ovaj značajni posao je inicirao i finansira ga Sekretarijat za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj dok radove izvodi Komunalno preduzeće.

Kako nam je kazala Ljiljana Rakočević, sekretarka Sekretarijata za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj, na ovaj način počinje uređenje centralne gradske zone od posledica koje donese zima.

  • Snijeg, mrazevi, zimsko održavanje ulica,ostave posledice tako da su neophodne intervencije. Sezona skijanja na Bjelasici će trajati i u martu i u aprilu pa nam je stalo da turisti prolaze uređenim ulicama. Takodje je ovo dio priprema u za ljetnju turističku sezonu. Kolašin ima prostorno i urbanistički prepoznatkjiv centar grada koji mora da ima potrebnu komunalnu uređenost. To je jedan od prioriteta u našem Sekretarijatu a odličnu saradnju imamo sa Komunalnim preduzećem, istakla je Ljiljana Rakočević.

26.02.2021 Krpljenje rupa 2

Prvog dana su sanirane rupe u ulicama Boška Rašovića, Dunje Djokić, Milivoja Bulatovića, dio ulice Vojvode Mine kao i „pravac“ u Sm, Polju pored Gradske kapele,objasnio je Milivoje Bulatović.

  • Narednih dana će se urediti i ostale ulice i centralnoj gradskoj zoni. Kritične rupe na ulicama se izrežu, očiste, premažu i na kraju se valja ugradjeni asfalt. Prvi put ove poslove radimo u februaru jer nam dozvoljavaju povoljne vremenske prilike. Ovo je važan detalj uređenosti ulica i cilj nam je što kvalitetnije uradimo ovaj posao u kojem će biti ugradjeno preko 40 tona asfalta, kazao je Milivoje Bulatović, direktor Komunalnog preduzeća.