Pokloni za djecu koja su usmjerena na posebni obrazovni program

28.12.2018 pokloni djeca 2

Odavno kancelarija broj 19 u Spomen Domu nije imala više osmjeha i razdraganosti. U tom radnom prostoru predsjednika opštine okupila su se djeca koja su usmjerena u posebni obrazovni program kao i dio njihovi roditelja a povod je bio podjela novogodišnjih paketića.

Kako je kazao Milosav Bato Bulatović, predsjednik opštine i na ovaj način se iskazuje pažnja prema djeci sa posebnim potrebama i prema njihovim porodicama.

„Želimo da osjetite dio prazničnog i novogodišnjeg ambijenta i ovi paketići samo simbolično pokazuju našu posvećenost i želju da imate djetinjstvo i školovanje kako zaslužujete.Vjerujemo da će u budućem razvoju našeg grada svi vi naći prostor da se dokažete.Sada smo tu da razumijemo i pomognemo vaše roditelje i porodice a sjutra da budemo partneri sa vama kroz otvaranje radnih mjesta na kojima će te moći da realizujete ono što naučite u godinama koje su pred vama, kazao je Bulatović.“

Psihološkinja Katarina Puletić koja vodi Opštinsku komisiju za usmjeravanje je istakla da su djeca najranjivija grupa i da njima treba pružiti posebnu podršku.

„Svako od njih svojom posebnošći zaslužuje da se uvaži i to radimo.U lokalnoj upravi imamo sluha za njihove potrebe i u narednom periodu ćemo nastojati da problemi kojima se nose, ne budu prepreke za ove velike ljude.Stvaranje inkluzivne sredine je imperativ za sve nas jer je bogatsvo u različitostima, naglasila je Puletićka, naglašavajući da će djeci pružitu kako logističku, tako i savjetodavnu i psihološku pomoć.“

28.12.2018 pokloni djeca