POMOĆ STIGLA DO MRTVOG I VELJEG DUBOKOG: proteklih dana podijeljeno preko 300 paketa na seoskom i gradskom području

04.04.2020 Crveni Krst pomoc rovca 1

Cerovica, dio Liješnja, Mrtvo Duboko, dio Medjuriječja, dio Vlahovića, dio Gornjih Rovaca, dio Mioske, Velje Duboko Vrujci, dio Petrove Ravni i gradska područja gdje je trebalo…

To je učinak „crvenokrstaša“ Kolašina u protekla dva dana. Dvije ekipe volontera sa dva vozila bila su na seoskom području a jedna ekipa na gradskom području. Milan Marković, predsjednik Crvenog krsta Kolašina, ističe da je u akciji koja traje podijeljeno preko 300 paketa pomoći.

 

04.04.2020 Crveni Krst pomoc rovca 2

Obilazili smo izmedju ostalog i područje Rovaca gdje ima kuća koje su stare i 100 godina a u njima se i danas živi i boravi. Pomoć koju donosimo ostavljamo na zemljanom podu. Ne možemo promijeniti uslove u kojima neko živi ali možemo pomoći da se ova teška vremena „prodju“ sa manje nevolja, objašnjava Marković.

04.04.2020 Crveni Krst pomoc rovca 3

Nosimo pakete pomoći u hrani i higijenskm priboru, doturamo hranu za one koji su u samoizolacij a takodje donosimo i ljekove kako se ne bi prekidale propisane terapije. Marković ističe da apeli za pomoć Crvenom krstu daju rezltatata. Stigla je uplata od 1000 eura od zaposlenih u lokalnoj upravi 500 eura je upatio odbor DF-a, a 300 eura Klasterska inicijativa Kolašin.

04.04.2020 Crveni Krst pomoc rovca 4