Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava sa poslodavcima u opštini Kolašin

4 ugovor min

U okviru projekta “Povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu kroz obuku na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta” (CFCU/MNE/182), predsjednik opštine Kolašin Milosav Bulatović potpisao je danas i uručio ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 10 poslodavaca koji su registrovani u toj opštini ili poslovnu djelatnost obavljaju na njenoj teritoriji. 

U okviru ovog projekta poslodavci iz Kolašina podržani su sa po 10.000 EUR, koje će iskoristiti za organizaciju obuke na radnom mjestu za 20 nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) – Biro rada Kolašin, od kojih će njih 11 dobiti i ugovore o radu na minimum šest mjeseci po završetku projekta. Pored toga, poslodavci imaju mogućnost da nabave opremu koja im je potrebna za izvođenje obuke i otvaranje novih radnih mjesta.

Cilj ovakvih aktivnosti je obezbjeđivanje podrške poslodavcima za obuku i kreiranje radnih mjesta, unapređenje znanja, kompetencija i vještina odraslih za zapošljivost, mobilnost na tržištu rada i konkurentnost. 

Kroz ovaj projekat promovišu se aktivne mjere tržišta rada i podstiče bolja saradnja sa privatnih privrednim subjektima kroz prenos naučenih lekcija i dalji razvoj politike zapošljavanja.

Projekat “Povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu kroz obuku na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta” (CFCU/MNE/182) ko-finansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore u okviru Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

1 Bato min

2 govor min

 6 Bato Momo min

 7 Bato Dusko min

 8 Bato Tina min

 10 Bato Mira min

9 Bato Milena min

12 Bato Pejovic min

13 Ivana Draskovic min

5 Bato Ivan g min

3 potpisivanje ugovora min

11 Bato Pejovic min