POVODOM 28. AVGUSTA DANA OPŠTINE: Plakete za Gojka Vlahovića i Branku Ščepanović

27.08.2019 Gojko Vlahovic

Žiri za dodjelu opštinskih nagrada u sastavu Ljiljana Trifunović, predsjednica žirija i članovi Branka Golubović i Miodrag Šćepanović, odlučio je da Plaketa opštine za 2019-tu godinu pripadne Gojku Vlahoviću i Branki Šćepanović.

Gojko Vlahović je dobio Plaketu za izuzetni dugogodišnji doprinos razvoju Kolašina. Vlahović je privrednik, sportista, sportski radnik i rukovodilac. Dobitnik je brojnih priznanja kojih ima više nego godina života a u 92-oj je godini. Trenutno je predsjednik Udruženja boraca i antifašista Kolašina i član Predsjedništva SUBNOR-a i antitašista Crne Gore.

27.08.2019 Branka ScepanovicBranka Šćepanović koja je takodje rodjena u Kolašinu je jedna od najpoznatijih ženskih solistkinja narodne muzike u prošlom vijeku, na prostoru bivše Jugoslavije. Posebno su je proslavile crnogorske izvorne pjesme a medju njima je „Gledala sam s Koma plava“. Stihovi i muzika „gledala sam Kolašina, mala varoš al je fina“ i danas su originalni imidž grada.

Nagrade mladima dobili su Bojan Vlahović, najbolji student završne godine Fakulteta, Milica Popović, najbolja učenica završne godine srednjih škola, Tijana Jovanović, najbolja učenica završnog razreda osnovne škole i Jovana Vujisić najbolja učenica završnog razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje. Nagradu za najboljeg mladog sportistu je dobio Lado Vuković a Plakete i nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Skupštine opštine, povodom 28 avgusta Dana opštine.