PREDSJEDNIK BULATOVIĆ ČESTITAO TRINAESTI JUL – DAN DRŽAVNOSTI I DAN USTANKA NARODA CRNE GORE

Bato

Gradjanima Crne Gore i Kolašina čestitam 13.jul, Dan državnosti i Dan ustanka naroda Crne Gore.

Ovo je datum koji je odrednica moderne Crne Gore ali i obaveza da se slijede i ispunjavaju zadaci i zavjeti onih koji su stvarali i čuvali Crnogorski Trinaesti jul.

I onaj 1878 godine kada je svijet medjunarodnim priznanjem, uvažio crnogorske slobodarske učinke i potpisao pravo ovom prostoru i ljudima da budu svoji na svome.

I trinaesti dan jula 1941 godine kada je Crna Gora ustala i masovnim narodnim ustankom protiv fašista i njihovih saradnika,pokazala da je sloboda ovdje navika a dostojanstvo i hrabrost, pravilo života i trajanja.

Sve tekovine Crnogorskog Trinaestog Jula nam i danas trebaju.Da budemo ponosni na ono što su nam ostavili preci ali i da budemo obavezani, da na temeljima njihove žrtve i njihovih ideala .gradimo modernu,demokratsku,antifašističku i evropsku Crnu Goru.

Energija Crnogorskog Trinaestog Jula je oslonac u svima izazovima koji su pred nama.Crna Gora i Kolašin kao nekada ratna a sada turistička prijestonica,imaju svoj put razvoja, prosperiteta, podizanja kvaliteta života. Odlučno,organizovano,zajednički sa rezultatima i dometima koji će biti uvaženi kao što je uvažen Crnogorski Trinaesti Jul 1878 i 1941 godine.