PREDSJEDNIK BULATOVIĆ OBIŠAO PUT M.MORAČA – JASENOVA – OCKA GORA

11.12.2020 Bato posjeta Jasenova

Predsjednik Milosav Bulatović je obišao putni pravac od Manastira Morače ka Jasenovi i Ockoj Gori koji je proteklih mjeseci rekonstruisan. Sa njim su bili i predstavnici NVU Jasenova i Ocka Gora, Mile Ilić, Slobo Simonović i Željko Radonjić.

U razgovoru je istaknuto da je asfaltirano 1,3 kilometra na ukupnoj dionici od 10 kilometara. Predstavnici NVU Jasenova i Ocka Gora su izrazili zahvalnost opštini Kolašin i predsjedniku Milosavu Bulatoviću koji su pomogli asfaltiranje kilometra asfalta, dok je 300 metara asfaltirala kompanija Bemaks.

Takodje su istakli zahvalnost Vojsci Crne Gore i nekadašnjem ministru Predragu Boškoviću kao i Komunalnom preduzeću iz Kolašina za pomoć u radu mehanizacije.

Put od Jadranske magistrale ka Jasenovi i Ockoj Gori, probijen je prije pola stoljeća i bio je jedan od rijetkih puteva u Crnoj Gori bez ijednog metra asfalta, podsjetili su iz NVU Jasenova i Ocka Gora.koje je osnovano 2019 godine sa ciljem da se započnu projekti infrastrukture koji će se selima i mještanima obezbijediti bolji život. Rekonstrukcija putnog pravca će se nastaviti narednog proljeća kada će se 4 kilometra nasuti i uvaljati grebanim asfaltom.

Milosav Bulatović, predsjednik opštine Kolašin je kazao da se novim i modernizovanim putnim pravcima, uvijek otvaraju mogućnosti novog kvaliteta života. Sa pozicije lokalne uprave nastojimo da budemo što prisutniji na seoskoj putnoj infrastrukturi. Kvalitetni i modernizovani putni pravci ka selima su uslov razvoja poljoprivrede ali i seoskog turizma kao i povratka na ognjišta koja se ne smiju zaboraviti, istakao je predsjednik Bulatović.