Predsjednik Bulatović povodom Međunarodnog dana voda: Kolašin je “grad voda” a vodni resursi razvojna šansa našeg grada

Milosav Bato Bulatovic

Potencijali voda naše opštine predstavljaju jednu od razvojnih šansi koje adekvatnim promovisanjem treba iskoristiti na pravi način. U naš grad dolaze investitori po više osnova a cilj nam je ih bude što više koji svoje interesovanje pokazuju za vodne potencijale, kazao je Milosav Bulatović, predsjednik opštine Kolašin povodom nedavnog Medjunarodnog dana voda.

On je istakao da Kolašin s pravom zaslužuje titulu „grada voda“ i da ima argumente za to. Istakao je da je Kolašin pravi ekonomsko-prirodni fenomen koji sa 8.000 stanovnika ima četiri fabrike vode.

Na tom polju ćemo nastaviti da gradimo naš imidž „grada voda“ jer postoje potencijali i da se proizvodnja proširi s obizirom koncesione potencijale. Takodje ćemo insistirati da se što prije riješi problem fabrike vode „Lipovo“ kako bi se obnovila proizvodnja i u njoj. “Gorska“, „Akva bjanka“, „Suza“ i ponovo „Akva monta“, siguran sam da će još biti brendiranih voda koje će krenuti iz Kolašina, kazao je Bulatović.

Imidž „grada voda“ se nastavlja uklapa sa zvanjem „vazdušne banje“ koje je Kolašin odavno osvojio.Voda je resurs koji je i turistički i poljoprivredni i energetski potencijal. Bulatović naglašava da je najoriginalnaija turistička ponuda, tamo gdje su kolašinske vode.

Biogradsko jezero, Kapetanovo jezero,planinska jezera na Bjelasici, Kanjon Mrtvice, rijeka Tara sa pritokama, adrenalin raftinga na vodama.Kolašinske vode stvaraju turistički proizvod čija je atraktivnost i originalnost neosporna. Bogatstvo vodoizvorištima omoguća seoskim farmerima i domaćinima da organizuju poljoprivrednu proizvodnju. Vodni potencijali su i energetski potencijali tako da se gradi i nekoliko mini hidrocentrala, podsjetio je Bulatović.

On je povodom Svjetskog dana voda, poručio da vode treba znati i koristiti ali i čuvati i da se o tome u Kolašinu, „gradu voda“, posebno vodi računa. Zbog toga će se raditi i na poboljšanju vodosnadbijevanja u gradu a jedan od kapitalnh projekata biće i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.