PREDSJEDNIK BULATOVIĆ PRIMIO SLOBODANA VLAHOVIĆA, TROFEJNOG KARATE TRENERA: sposobni za velike domete i iz „male varoši“

17.06.2021 Predsjednik primio Slobodana Vlahovica

Svime što radimo u okviru brojnih aktivnosti lokalne uprave, želimo da stvorimo uslove da se i iz male sredine mogu dostići veliki dometi. U obrazovanju, privredjivanju, kulturi,sportu kako bi se minimizirao kompleks inferiornosti male sredine. Potvrda svega toga je trenersko srebro Slobodana Vlahovića na Evropskom seniorskom prevenstvu u karateu koje je održano u Poreču, istakao je Milosav Bulatović, predsjednik opštine Kolašin.

On je primio Slobodana Vlahovića, trenera u karate klubu Gorštak i selektora seniorske karate reprezentacije Crne Gore koja je na nedavnom prvenstvu Evrope osvojila srebrnu medalju.

  • Lijep je osjećaj i ijepa je emocija čestitati ovakav uspjeh u sportu koji je i način razmišljanja i način života, koji počinje i završava pristojnošću. Ovo je dokaz da se i u malim sredinama može napraviti pozitivna transformacija života,da nam veliki dometi nijesu nedostupni ni iz malih sredina. Kroz sportske aktivnosti čuvamo i ličnosti i karaktere koji su nam potrebni za sve druge razvojne društvene aktivnosti, kazao je Bulatović.

Slobodan Vlahović je podsjetio na put do istorijskog crnogorskog karate srebra koji se dešavao pobjedama nad kvalitetnim reprezentacijama Belgije, Španije,Rusije, Azarbejdžana, dok su povrede spriječile da nastup u finalu protiv domaćina Hrvata, ne bude pobjednički.

  • Srebrna medalja u Poreču je osvojena na Dan nezavisnosti i to nam je posebno drago. Velika je stvar kada Crna Gora sa 600.000 stanovnika pobijedi Azarbejdžan koji ima toliko registrovanih karatista. Napravljen je istorijski uspjeh koji treba da pomogne sportu uopšte da bude kvalitetniji i prisutniji u našoj zajednici. Sport je najsigurni put i na nivou opštine i na nivou države, da se mlade generacije usmjere ka pravim društvenim i životnim vrijednostima, istakao je Vlahović.

Bulatović i Vlahović su se složili da treba mijenjati opštinski Pravilnik o sufinansiranju sportskih klubova jer se sredstva često usmjere onima koji ne zaslužuju organizacijom i rezultatima. Takodje je najavljena mogućnost uvođenja opštinskih sportskih stipendija za najtalentovanije kolašinske sportiste.