Predsjednik Bulatović primio tim SMŠ ,,Braća Selić” koji je osvojio najviše bodova na takmičenju ,,Potraga za ljudskim pravima 2018”

28.12.2018 skolski tim prijem

Sigurni smo da će kapitalne investicije kao što su auto puta Podgorica – Mateševo i put Kolašin – Berane preko Bjelasice, kao i ostali projekti koje planira lokalna uprava, donijeti kvalitetniji život u našem gradu. Vjerujemo da će to najbolje osjetiti mladi ljudi našeg grada a dio podrške njima biće i besplatan prevoz studenata do Podgorice koji će moći da studiraju iz svoga grada.

Ovo je istakao Milosav Bato Bulatović, predsjednik opštine, prilikom prijema učenika SMŠ Braća Selić koji su osvojili najviše bodova na takmičenju „Potraga za ljudskim pravima 2018“. Prijemu su prisustvovali Veselinka Peković direktorica SMŠ Braća Selić i učenice Jana Rakočević, Mia Drašković i Neda Miletić.

„Vaš uspjeh nas je ohrabrio da nastavimo sa onim što je prioritet ove lokalne uprave – posvećenost mladima i napori da što više njih nadju prostor za sebe u našem gradu. Želimo da kao talentovane i vrijedne Kolašinke imate komunikaciju sa lokalnom upravom koja će vam uvijek biti podrška. Vjerujemo da će za koju godinu kvalitet života u našem gradu biti takav da će te imati mogućnost na studije u Podgoricu, putujete iz Kolašina. Opština će obezbijediti besplatan prevoz za studente iz našeg grada. Takodje radimo da kroz stipendije damo što veću podršku kolašinskim studentima,kazao je Bulatović.“

Jana, Mia i Neda koje su dobile prigodne poklone od predsjednika Opštine su podsjetile da je njihov mentor bila profesorica Zorana Vlahović. Imale su na takmičenju najbolju saradnju, timski rad, aktivaciju. Obišle su sve institucije koje se bave zaštitom prava i napravile najkvalitetniju komunikaciju od svih 60 ekipa koje su učestvovale na takmičenju. Nagrada za kolašinske srednjoškolke je putovanje u Berlin.