PREDSJEDNIK BULATOVIĆ SA SARADNICIMA, PRIMIO BRANIMIRA JUKIĆA AMBASADORA BOSNE I HERCEGOVINE: stvaraju se uslovi za sve intezivniju saradnju

26.11.2020 Posjeta ambasadora BiH

Izmedju Crne Gore i Bosne i Hercegovine postoji dobra medjudržavna koju prati kvalitetna i kreativna medjuopštinska saradnja. Postoje uslovi da se saradnja unaprijedi u različitim oblastima, konstatovano tokom jučerašnjih razgovora izmedju Milosava Bulatovića, predsjednika Kolašina i Branimira Jukića, ambasadora BIH. Sastanku su prisutvovali i Milan Djukić, predsjednik SO Kolašin kao i potpredsjednici opštine Bojan Kuburović i Danilo Medenica.

Kao primjeri dobrih medjuopštinskih relacija pomenuta je saradnja izmedju Kotora i Mostara, Plužina i Foče, Bara i Živinaca. U toku je i projekat Unapređenja upravljanja voosnadbijevanjem u urbanim i ruralnim djelovima izmedju Kolašina i Rogatice, vrijedan 500.000 eura a koji će se realizacija intezivirati kada se normalizuje epidemiološka situacija i stvore uslove za prekograničnu saradnju.

Predstavnici Kolašina su zahvalili na podršci koju su dobiili od opština BIH-a na dobijanju organizacije MOSI igara a ova manifestacija će biti dodatni doprinos turističkoj i sportskoj promociji Kolašina. Značajne šanse za saradnju postoje u oblasti drvoprerade, turizma, valorizaciju rijeka na održiv način, preradi voća i ljekovitog bilja. Projekti zaštite nematerijalnog kulturnog dobra za šta se izborio KUD Mijat Mašković, takodje treba da povežu dvije sredine.