Predsjednik Martinović ugostio Helenu Vuković i njenu mentorku Danicu Bulatović, povodom osvojenog prvog mjesta na Državnom takmičenju iz biologije

Predsjednik Opštine Vladimir Martinović u svom kabinetu, ugostio je učenicu OŠ “Risto Manojlović ” Helenu Vuković i njenu mentorku Danicu Bulatović, povodom osvojenog prvog mjesta na Državnom takmičenju iz biologije (IX razred), kojom prilikom je uručena prigodna novčana nagrada.

Ovom prilikom, predsjednik je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u oblasti obrazovanja i vaspitanja, istakavši  da je obrazovanje ključ uspjeha, kao i da će lokalna uprava posebnu pažnju posvećivati obrazovanju, kulturi i mladima u narednom periodu, ali i afirmisati svu djecu koja su najbolji reprezent našeg grada.

 Helena Vuković, učenica IX razreda OŠ “Risto Manojlović”, prošle godine je na Olimpijadi znanja, takmičenju koje organizuje Univerzitet Crne Gore, osvojila prvo mjesto u kategoriji osmih razreda iz nastavnog predmeta – Biologija.

Ove godine osvojila je prvo mjesto na Državnom takmičenju, takođe iz nastavnog predmeta – Biologija.

Priprema se za Olimpijadu znanju, u kategoriji devetih razreda, koja je planirana da se održi u maju.

Učestvovala je u radu i edukaciji na kampu “Igra znanja i vještina” u organizaciji NVO “Celula”.

Bila je polaznica Zimske škole nauke, koju organizuje NVO “Prona”. 

Izuzetno je zainteresovana za proučavanje prirodnih nauka i svoj dalji obrazovni put vidi usmjeren ka sticanju novih naučnih znanja.