PREDSJEDNIK MILOSAV BULATOVIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE: Kolašin će biti grad u kojem će biti privilegija živjeti

Milosav Bato Bulatovic

POŠTOVANE GRAĐANKE I GRAĐANI KOLAŠINA ČESTITAM VAM 28. AVGUST DAN OPŠTINE KOLAŠIN.

OVO JE PRILIKA DA SAGLEDAMO UČINKE LOKALNE VLASTI U PRETHODNOM PERIODU. UPRKOS DUGU OD PREKO OSAM MILIONA EURA, KOJI SMO NASLIJEDILI, NAŠ CILJ JE BIO DA AKTIVIRAMO SVE RAZVOJNE RESURSE OPŠTINE I BUDEMO ZNAČAJNA PODRŠKA GRAĐANIMA I PRIVREDI.

BUDŽET KOJI JE 2018. GODINE IZNOSIO 2 MILIONA I 300 HILJADA EURA U OVOJ GODINI SMO POVEĆALI ZA 100 % I TIME STVORILI USLOVE DA KVALITETNIJE PODRŽIMO POLJOPRIVREDU, ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO, SPORT, KULTURU, OBRAZOVANJE, RANJIVE GRUPE, PENZIONERE I HUMANITARNE AKCIJE CRVENOG KRSTA.

IMALI SMO I OZBILJNU PODRŠKU DRŽAVE, TAKO SMO UZ SREDSTVA IZ NAŠEG KAPITALNOG BUDŽETA ULOŽILI VIŠE OD 600 HILJADA EURA U RAZVOJ SAOBRAĆAJNE INFRSTRUKTURE NA PODRUČIJU OPŠTINE.

MODERNIZAVOLI SMO GRADSKE I PRIGRADSKE ULICE I REKONSTRUISALI PREKO 100 KM LOKALNIH PUTEVA. ZAJEDNO SA MINISTARSTVOM POLJOPRIVREDE ASFALTIRAMO PUTNI PRAVAC MEĐURIJEČJE-KAPETANOVO JEZERO ČIME ĆEMO VALORIZOVATI POLJOPRIVREDNE I TURISTIČKE POTENCIJALE TOG PODRUČIJA.

U NAŠOJ OPŠTINI SE REALIZUJU VELIKI DRŽAVNI PROJEKTI KAO ŠTO JE AUTO PUT, REGIONALNI PUT PREMA BERANAMA I SKI CENTAR KOLAŠIN 1600.

SVE JE TO UTICALO DA JE KOLAŠIN DANAS VELIKO GRADILIŠTE. POSEBNO INTERESOVANJE INVESTITORA JE U OBLASTI TURIZMA GDJE SE OD 7 REALIZOVANIH PROJEKATA EKONOMSKOG DRŽAVLJANSTVA , 4 PRESTIŽNA HOTELSKA KOMPLEKSA GRADE U NAŠOJ OPŠTINI I OMOGUĆAVAJU OTVARANJE 350 NOVIH RADNIH MJESTA.

TAMO GDJE SE GRADE STANOVI IMA I BUDUĆNOSTI. UOVOM MOMENTU SE U KOLAŠINU GRADE DVIJE STAMBENE ZGRADE SA OKO 80 STANOVA.

DA BI JOŠ VIŠE PODSTAKLI INVESTICIJE ZAPOČELI SMO PROJEKAT SISTEMA ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA SA REKONSTRUKCIJOM KANALIZACIONE MREŽE KAO I PROJEKAT UNAPREĐENJA VODOSNADBIJEVANJA.

KOLAŠIN KAO GRAD U KOME SU UDARENI TEMELJI OBNOVE DRŽAVNOSTI CRNE GORE USKORO DOBIJA DRŽAVNI MUZEJ U ZGRADI GDJE JE ODRŽANO ISTORIJSKO ZASIJEDANJE ZAVNO-A CRNE GORE I BOKE.

DOBILI SMO ORGANIZACIJU MOSI IGARA, TAKO DA ĆEMO UZ POMOĆ DRŽAVE UNAPRIJEDITI SPORTSKU INFRASTRUKTURU I TIME POVEĆATI STANDARDE SPORTSKOG TURIZMA.

KROZ SVE OVE PROJEKTE SE OSTVARUJE NAŠA VIZIJA KOLAŠINA U KOME ĆE NAREDNIH GODINA BITI PRIVELIGIJA DA SE ŽIVI, RADI I BORAVI.