Predsjednik Milosav Bulatović u višednevnoj posjeti Kini

09.11.2018 Bato Bulatovic kabinet II

Predsjednik opštine Milosav Bato Bulatović, narednih dana će učestvovati na Konferenciji gradova svijeta koja se održava u Kini. Organizator je Kineska asocijacija gradova medjunarodnog prijateljstva (CIFCA).

Kako je kazao Bulatović, posjeta Kini i učešće na Konferenciji gradova svijeta je višestruko značajna i rezultat je prisustva kineske privrede na području Kolašina.

Već nekoliko godina naš grad kreativno i uspješno živi sa Kinezima koji su preko komapnije CRBC angažovani na izgradnji auto-puta Podgprica – Mateševo. Na kompletnom gradilištu je angažovano i preko hiljadu radnika iz Kine od čega ih je značajan broj vezan za četvrtu dionicu koja se nalazi na području kolašinske opštine. Radovi na auto-putu su najprije počeli sa kolašinske strane, na Jabuci se nalazi i najveći smještajni Kamp na području cijele trase auto-puta tako da su od prvog dana vezani za Kolašin.

Bulatović je podsjetio da je komapnija CRBC već aktivno prisutna u raznim aktivnostima na području opštine. Kao donatori su pomogli rekonstrukcije školskih objekata, uručili su i komplete računara za školske učionice. Takodje su finansirali pripremu i izvodjenje predstave Kolašinskog amaterskog pozorišta „Jelena Savojska“. Radni boravak u Kini biće prilika da se sretnemo i sa rukovodstvom kompanije CRBC ali i sa drugim kineskim privrednicima i da objasnimo i ponudimo mogućnosti ulaganja u Kolašin i partnerstva u projektima koje planiramo, najavio je Bulatović.