Predsjednik Opštine Vladimir Martinović je u svom kabinetu upriličio prijem učenici JU SMŠ “Braća Selić” Katarini Peković dobitnici trećeg mjesta na državnom takmičenju iz ruskog jezika i njenoj mentorki  Branki Golubović

Martinović je ovom prilikom istakao da ga raduje činjenica što kolašinska djeca kroz učešće na važnim takmičenjima nižu uspjehe, čime opravdavaju značajnu poziciju našeg grada iz oblasti  kulture, nauke, sporta i obrazovanja.

Predsjednik Opštine obećao je da će lokalna samouprava  nastaviti da podržava aktivnosti na stvaranju uslova kako bi se mladi ljudi što bolje afirmisali u svom gradu, a i šire.

Katarina Peković, jedan od bisera našeg grada  između ostalog se bavi  izučavanjem stranih jezika. Pored engleskog i ruskog uči i turski jezik, a sprema se i za Međunarodnu olimpijadu iz ruskog jezika koja će se održati u Novom Sadu.

Bavi se i crtanjem. Na opštinskom takmičenju recitatora osvojila je prvo mjesto i trenutno se sprema za državno takmičenje u recitovanju na ruskom jeziku.

Predsjednik Opštine je na kraju prijema uručio simboličnu novčanu nagradu.