Predsjednik SO organizovao prijem za rukovodstvo i igrače Futsal kluba Gorštak

12.12.2020 Futsal prijem 1

Predsjednik SO Kolašin Milan Đukić je u maloj sali Centra za kulturu organizovao prijem za rukovodstvo i igrače Futsal kluba Gorštak. Sastanku su prisustvovali trener Novak Čogurić, direktor kluba Žarko Peković i igrači: Milisav Dukić, Aleksa Rakić, Lazar Čogurić i Janko Todorović. Sva četvorica igrača su, inače, članovi crnogorske mlade futsal reprezentacije U-19.

Predsjednik SO ih je pozdravio i čestitao im na dosadašnjim naporima da se unaprijedi i promoviše ovaj atraktivni sport u Kolašinu i drugim crnogorskim gradovima. Predsjednik je odao priznanje rukovodstvu kluba na velikom požrtvovanju, entuzijazmu i ličnim finansijskim odricanjima kako bi se ovaj klub održao od svog osnivanja 2005. godine do danas. “Čast mi je i zadovoljstvo što sam dugo vremena bio igrač Futsal kluba Gorštak. Ovaj današnji susret je bio prilika i da se podsjetimo kako smo nekoliko godina svi zajedno ljubavlju prema ovom sportu i zajedničkim naporima i entuzijazmom održali ovaj klub. Moram istaći da sam i lično svjedočio angažovanju svih u klubu koje je imalo za rezultat ne samo podmlađivanje ekipe već i uspjeh da nekoliko njih zaigra za mladu futsal reprezentaciju Crne Gore U-19. Lokalna samouprava će nastaviti da podržava sve sportske kolektive, pa i Futsal klub Gorštak. Očekujemo da se situacija sa pandemijom Covid19 stabilizuje tokom 2021. i da Opština Kolašin i Futsal klub Gorštak naredno ljeto budu organizatori čuvenog turnira u malom fudbalu “Kolašin 2021”- najposjećejnije sportske manifestacije u Kolašinu.”

12.12.2020 Futsal prijem 2

Trener Novak Čogurić se zahvalio na prijemu i podsjetio da je Predsjednik SO bio dugogodišnji kapiten ovog kluba što mu je danas posebno zadovoljstvo. “Drago mi je i što ste prepoznali naš trud i rad, posebno uspjehe naših mlađih igrača koji su svojim igrama skrenuli pažnju selektora Futsal reprezentacije Crne Gore U-19 i kroz četiri ciklusa priprema učestvovali u pripremama ove selekcije. Naša mlada reprezentacija treba da igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji koje su predviđene za kraj januara i nadam se da će neko od ove četvorice igrača zaslužiti mjesto u državnom timu na tom takmičenju.” On je istakao da se nada da će se podrška iz lokalne uprave nastaviti kroz sufinansiranje sportskih klubova, ali da za narednu godinu očekuje nešto veći iznos sredstava od raspodjele sportskim kolektivima za Futsal klub Gorštak.

12.12.2020 Futsal prijem 3

Direktor kluba Žarko Peković je naglasio zahvalnost Predsjedniku Skupštine zbog današnjeg prijema i lične podrške ovom klubu i sportu u Kolašinu. On je predstavio kako i u kojim uslovima Futsal klub Gorštak funkcioniše. “Organizacija utakmica našeg kluba u Prvoj futsal ligi Crne Gore je veoma zahtjevna. Troškovi su veliki i klub je do sada jedva uspijevao da te troškove podmiri. Prošle godine smo zahvaljujući sredstvima od raspodjele klubovima iz Opštine Kolašin, kao i sredstvima Ministarstva sporta opredijeljenim klubovima za posledice od korona virusa, uspjeli da saniramo brojne obaveze iz ove ali i prethodnih godina. Uspjeli smo ali i da igračima obezbijedimo kompletnu opremu – trenerke i patike za Futsal, što do sada nijesmo bili u prilici. To naglašavam iz razloga što većina igrača nije zaposlena, pa su nama ova sredstva mnogo značila. Zahvaljujući lokalnoj upravi uspijevamo da servisiramo sve obaveze kluba ali se troškovi iz godine u godinu uvećavaju. Napominjem da smo mi jedini klub u gradu koji se takmičio u proljećnom dijelu 2020. godine, jer jedino naša liga nije imala prekid zbog korona virusa. Takođe moram da istaknem da smo mi jedini kolašinski klub koji se takmiči u jednoj prvoj ligi Crne Gore, ligi čiji prvak igra kvalifikacije za UEFA ligu šampiona u futsalu.”