PREDSTAVLJEN „PROGRAM GRANTOVA ZA ZAPOŠLJAVANJE“: bespovratna podrška od 3 do 7,5 hiljada eura i nova radna mjesta

25.02.2020 Program Grantova za zaposljavanje

Nije nemoguća i previše komplikovana misija da bespovratno dobijete od 3 do 7,5 hiljada eura. Biće organizovana obuka za izradu biznis plana a taj proces će pomoći i lokalna uprava. Dobra biznis ideja, odgovoran odnos, zajednički napor svih zainteresovanih i eto zaposlenja i radnog mjesta.

Ovo su poruke sa prezentacije „Programa grantova za zapošljavanje“ koja je održana u Kolašinu.Direktor Zavoda za zapošljavanje, Suljo Mustafić je podsjetio da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, obezbijedilo Zavodu za zapošljavanje prvi direktni grant iz predpristupnih fondova EU od 3,5 miliona eura i to kroz Program za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

  • Razvoj preduzetništva, samozapošljavanje i početak sopstvenog bizmisa, prilike su za otvaranje novih radnih mjesta.Na usluzi smo nezaposlenim licima da pokrenu i razviju svoj biznis pogotovo na sjever države gdje ih je najviše bez posla.Drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje od 3 do 7,5 hiljada eura, biće raspisan krajem marta.Mogućnost da se prijave imaće nezaposleni koji su na evidenciji Zavoda, najmanje četiri mjeseca sa naglaskom na mlade,žene i dugoročno nezaposlene.Bespovratna podrška od 3 do 7,5 hiljada eura, uslovljena je kvalitetnim biznis planom i može poslužiti kao početni kapital za razvoj biznis ideja, istakao je Mustafić.

Milosav Bulatović, predsjednik opštine je izrazio zadovoljstvo brojnošću svojih sugradjana ali i očekivanja da će iskoristiti sredstva koje država bespovratno nudi.Interesovanje za projekte koje nudi Zavod postoji i svi smo na zajedničkom zadatku da dodjemo do konačnog cilja a to je – novo radno mjesto.

  • Na taj način realizujemo suštinu naše politike a to je razvoj Kolašina i povećanje kvaliteta života.Zbog toga kao lokalna uprava, želimo biti partner Zavodu za zapošljavanje.Siguran sam da u našoj opštini ima dosta razvojnih modela kojih će biti još više kada se završe velike državne investicije a jedna od njih je i auto put.Podstičemo kreativnost i usmjeravamo je ka resursima koje imamo a to su prije svega turizam,poljoprivreda i preradjivačka industrija.Svaki kreativni Kolašinac koji krene u partnerstvo sa Zavodom za zapošljavanje, imaće podršku lokalne uprave,najavio je Bulatović.