PREMIJER DUŠKO MARKOVIĆ, TOKOM RADNE POSJETE PORUČIO: što je Tivat na primorju, Kolašin je na sjeveru Crne Gore

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 1

Radna posjeta premijera Duška Markovića počela je razgovorima sa rukovodstvom opštine, kojima je prisustvovao Milosav Bulatović, predsjednik opštine, Milan Đukić, predsjednik Skupštine opštine, Danilo Medenica i Bojan Kuburović, potpredsjednici opštine i Dragan Bulatović, sekretar Sekreterijata za finansije i razvoj.

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 2

Predsjednik Bulatović upozanao je premijera Markovića i njegove saradnike sa brojnim aktivnostima koje se realizuju, kako bi lokalna zajednica što spremnije dočekala završetak kapitalnih investicija, od kojih su najvažnije auto put Podgorica –Mateševo i put Kolašin-Berane, preko Bjelasice. I u uslovima krize, koju je donijela pandemija lokalna uprava ulaže u podizanje saobraćajne i komunalne infrastrukture, podržava se poljoprivredna proizvodnja, planskom dokumentacijom stvaraju partnerski odnosi sa investitorima. Kolašinske incijative imaju kontinuiranu podršku Vlade, a potvrda toga je da je danas Kolašin jedno od najvećih gradilišta u državi.

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 3

Premijera Markovića su na Trgu borca dočekali predstavnici mladih. U razgovoru sa njima premijer Marković je kazao da „vaša mladost i energija i nama u Vladi daju dodatnu snagu i podsticaj da uspijemo“.

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 4

Na centralnom gradskom Trgu postavljeni su panoi sa informacijama sa kolašinskih gradilišta, a sva dodatna objašnjenja gostima dala je Ljiljana Rakočević, sekretarka Sekreterijata za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj.

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 5

Predsjednik Vlade je, zajedno sa Dragicom Sekulić, ministarkom ekonomije, Rešadom Nuhodžićem, direktorom Uprave javnih radova, Dejnom Medojevićem, direktorom Agencije za investicije, Milosavom Bulatovićem, predsjednikom Kolašina i njegovim saradnicima, obišao fabriku za proizvodnju peleta u Bakovićima, gradilište hotela na Brezi, gradilište hotela na Bjelasici, žičara, lokacije gdje se grade nove modrene garaže.

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 6

Premijer Duško Marković je naglasio da su investicije i ravojni projekti, Kolašin pozicionirali na Sjeveru, onako kako je Tivat pozicioniran na Primorju.

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 7

  • Onaj značaj, koji za Crnogorsko primorje ima preobražaj i uspon Tivta na turističkoj mapi Mediterana, za sjever Crne Gore ima i tek će imati ubrzani razvoj kolašinskog kraja. Imao sam zadovoljstvo da se uvjerim da radovi na novim ski centrima dobro napreduju. Blizu 50 milIona eura država iz kapitalnog Budžeta investira u projekte Kolašin 1600 i Kolašin 1450, od čega su već realizovane dvije trećine ovih investicija. Sada svako može da se uvjeri da su obećanja koje smo dali, a to je da će Kolašin postati zimski turistički centar na nivou najpoznatijih evropskih centara- da se ta obećanja realizuju. Grade se i novi hotelski kapaciteti, a uskoro će Kolašin auto putem biti povezan sa sjeverom i jugom. To će definitivno promijeniti život ovog kraja i zato sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da se Vladina vizija razvoja sjevera pretvara u stvarnost. O tome sam danas detaljno razgovarao sa turističkim privrednicima, kako bi zajednički definisali prioritete u narednom periodu. Smatramo da je prioritet da investitori, u što kraćem roku, privedu namjeni nove kapacitete, Na taj način se otvara i veliki broj novih, dobro plaćenih radnih mjesta i stvaraju šanse za pristojnu egzistenciju, prije svih, mladih i obrazovanih ljudi sa sjevera Crne Gore. Time potvrđujemo najavu Vlade da ćemo se maksimalno posvetiti ubrzanom razvoju sjevera. U Kolašinu danas to ne vidi samo onaj ko ne želi da to vidi- kazao je premijer Duško Marković.

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 8

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 9

15.08.2020 Posjeta premijera Markovica 10