PRIJEM POVODOM DANA NOVINARA CRNE GORE: objektivne informacije donose korist svima

25.01.2020 Prijem novinara

Predsjednik opštine Milosav Bulatović, povodom Dana novinara Crne Gore, primio je delegaciju kolašinskih novinara i dopisnika. Tom prilikom je izrazio uvažavanje prema ovoj, kako je rekao, teškoj i zahtjevnoj profesiji. Smatram da imamo dobru i profesionalnu saradnju koja uvažava standarde novinarske profesije i obavezu transparentnosti rada lokalne uprave. S obzirom da imamo ambicije da Kolašin bude sve kvalitetnije mjesto za život i da realizujemo brojne projekte i sa državnog i sa lokalnog nivoa, cilj nam je da javnost o svemu tome bude profesionalno i blagovremeno informisana, istakao je je predsjednik Milosav Bulatović, čestitajući Dan novinara Crne Gore.

U razgovoru je istaknuto da Kolašin ima uglavnom kvalitetnu medijsku pokrivenost kroz dopisničku mrežu i dolaske televizijskih ekipa koje prate važnije dogadjaje. Pomenuta je i profesionalna saradnja medju novinarima koji u okviru kodeksa ovoga posla potvrdjuju da je ovo profesija medjusobnog uvažavanja. Novinari su istakli da im je stalo da se kroz medijsko profesionalno izvještavanje, predstavi Kolašin – grad u kojem žive – u pravom svijetlu, bez potrebe da se činjenice uljepšavaju ili minimiziraju. Saopštena istina je uvijek najavljena perspekitiva i za pojedinca i za zajednicu.

Pozitivno je ocijenjena skupštinska odluka o osnivanju Radio Kolašina. Gradu je potreban lokalni medij takvog profila uz ispumjavanje potrebnih organizacionih, kadrovski i informativnih standarda.

Na kraju prijema, predsjednik Milosav Bulatović je novinarima podijelio i prigodne poklone