PROJEKAT UDRUŽENJA PRIJATELJA KOLAŠINA:otvorena izložba „Popij kafu sa umjetnicima“

27.08.2019 Kafa sa umetnicima 1

Odavno se masovnija autorska izložba nije desila „maloj varoši“. Čak 20 autora je je svojim radovima doprinijelo da kolektivna izložba crnogorskih stvaralaca pod nazivom „Popij kafu sa umjetnikom“ bude originalni i kreativni potpis kojeg je osmislilo Društvo prijatelja Kolašin i novi izvršni direktor Mladen Obrenović.

Izložba je trebala da se postavi na kultnom prostoru bašte hotela Bjanka, preko puta kultnih „ćupova“ ali su je meteo uslovi, premjestili u Aneks hotela. Predsjednik opštine Milosav Bulatović je otvorio izložbu ističući da su ovakvi dogadjaji pravi i reprezentativni dogadjaji kojima se uzdiže kultura u Kolašinu. Nama je cilj da okvir koji stvaramo oko Kolašina kao turističke prijestonice, bude nadgradjen kvalitetnim kulrutnim produkcijama tako da budemo jedna od sjevernih kulturnih prijestonica, naglasio je Bulatović.

Prisutne umjestnike i gradjane, pozdravio je i diplomiran aritekta, Mladen Obrenović, izvršni direktor Društva prijatelja Kolašina. On je podsjetio da već šest godina traje doprinos Društva prijatelja Kolašina…

  • Organizujemo programe u oblasti kulture,sporta,zabave a sve sa ciljem da promovišem naš grad, u kojem trenutno ne živimo i radimo, ali je uvijek naša obaveza. Ne samo nostalgićna nego i kreativna i stvaralačka obaveza. Tako smo i ovoga puta organizovanjem Kolektivne izložbe crnogorskih umjetnika dali doprinos povratku imidža gradu koji njeguje kulturu i umjetnost ali i ukazali na potrebu podrške vlasnicima stvaralačke energije. Željeli smo da se u ovako predivnom ambijentu spojimo gradjane i umjetnike i da tradcionalnim kolašinskim „kafenisanjem“ dodjemo do novih ideja. Zahvalni smo i umjetnicima što su ovolikom broju podržali dogadjaj koji smo planirali, istakao je Mladen Obrenović.

27.08.2019 Kafa sa umetnicima 5

Kafu sa Kolašincima su pili umjetnici Anka Dragašević, Dijana Lazović, Djordjije Bato Boljević, Goran Ćetković, Gordana Trebješanin, Joveta Ljumović, Jovo Petričević, Marica Kuznjecov Boljević, Marija Kapisoda, Maša Jovović, Milivoje Babović, Miroslav Miro Šuković, Naod Zorić, Nikica Raičević, Olivija Ivanović Strugar, Ratko Odalović, Sandra Đurbuzović, Tijana Dujović Lišćević, Vaso Nikćević, Zoran Obrenović, Željko Reljić.

27.08.2019 Kafa sa umetnicima 2

27.08.2019 Kafa sa umetnicima 4

27.08.2019 Kafa sa umetnicima 3