Proslavljen Dan škole

Dan skole 1 2016

Osnovna škola  „Risto Manojlović“ u Kolašinu proslavila je 15. aprila 136 godina postojanja. Kao što i priliči ovom važnom događaju, toga dana su dodijeljene nagrade najboljim učenicima a svečanost je upotpunjena pjesmama, igrama, recitacijama u kojima su učestvovali i učenici iz područnih odjeljenja iz Gornjeg  Lipova, Lipovske Bistrice i Trebaljeva.

 

Nagrađene  su učenice Neda Miletić koja je nagrađena na državnom takmičenju, kao i Jovana Bulatović i Nađa Jeknić, autorke najboljih radova na konkursu „Crna Gora, neugasiva baklja slobode.“ 

Direktor škole Zoran M. Rakočević je govoreći o istorijatu škole podsjetio da je škola 1976.godine dobila najveće državno priznanje u prosvjeti „Oktoih“, kao i četiri nastavnika pojedinačno.

„Možemo se pohvaliti da smo ove godine obnovili davno pokrenuti školski časopis „Đačko oko“ i odštampali ga u 700 primjeraka. Obnavljanjem školskog časopisa učenicima smo pružili šansu da dodatno pokažu svoje talente i sposobnosti”, kazao je Rakočević. 

Kineska kompanija CRBC poklonila je školi računarsku opremu, kopir aparat i sportsku opremu u vrijednosti od 3000 eura. Takođe, kineska kompanija je ranije ovoj školi donirala 10.000 eura koje će biti iskorištene za renoviranje prostorija u područnom odjeljenju u Gornjem Lipovu. Pomoć za štampanje časopisa stigla je od Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK-a).

Dan skole 2 2016Povodom proslave Dana škole učenici su pripremili i izložbu radova iz tehnike, maketarstva i modelarstva koja je bila postavljena u holu Centra za kulturu. Kako su kazali, ova izložba će tokom ljeta biti ponovo postavljena i biće prodajnog karaktera od čega će sredstva biti usmjerena za njihovu drugaricu kojoj je ta pomoć neophodna.