Prva regionalna Konvencija o saradnji gradova i opština na EU projektima održava se od 28. do 30. novembra u Mojkovcu i Kolašinu

27.11.2018 Kolasin

Na Konvenciji učestvuju gradovi Bogatić (Srbija), Radoviš (Makedonija), Belišće, Benkovac, Biograd na moru (Hrvatska) i Mojkovac i Kolašin (Crna Gora).

Nezvanični dio Konvencije počinje 28 novembra u Mojkovcu, u hotelu „Serdar“, okupljanjem delegacija i pozdravnim riječima Ranka Mišnića, predsjednika Mojkovca i Milosava – Bata Bulatovića, predsjednika Kolašina.

27.11.2018 MojkovacPrvi radni dan Konvencije počinje u četvrtak 29.novembra u multimedijalnoj Sali opštine Mojkovac u 10 sati.Konvenciju će otvoriti Ranko Mišnić, predsjednik Mojkovca a pozdravnu riječ če uputiti i sekretar Zajednice opština Crne Gore.O strateškim ciljevima unapredjenja saradnje gradova u regiji govoriće Dinko Burić, gradonačelnik Belišća i Nenad Beserovac, predsjednik opštine Bogatić.Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Belišća govoriće o evropskim fondovima u cilju realizacije ubrzanog razvoja regije i lokalnih zajednica a biće i predstavljeni i projekti „Danube“,“Erasmus“ i „Adrion“.U popodnevnom dijelu Konvencije biće prikazan animirani film o Sinjavini dok će o projektima energetske nezavisnosti lokalnih zajednica govoriti Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca kao i gosti Borko Torbica iz Banja Luke i Milan Martinović iz Švedske.Završnicu prvog radnog dana Konvencije obilježiće nastup Škole za muzičko obrazovanje u hotelu „Serdar“.

Domaćin drugog radnog dana Konvencije je Kolašin.Nakon dolaska iz Mojkovca, gosti Konvencije će posjetiti planinu Bjelasicu i Ski centar Kolašin 1600 što će biti uvod u turističke teme koje su na dnevnom redu drugog radnog dana Konvencije koji će se nastaviti u hotelu „Bjanka“.Naučno istraživačke postavke u razvoju sporta i turizma objasniće dr. Veselin Drljević.Prezentaciju regionalnih iskustava o turizmu kao strateškoj grani razvoja u regiji, govoriće Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru,Gerasim Konzulov predsjednik Radoviša, Milosav Bato Bulatović, predsjednik Kolašina i Dragan Milec predstavnik Baranje i Slavonije.Nakon toga će se održati Okrugli sto na kojem će biti donešeni i  zaključci Prve regionalne Konvencije o saradnji gradova i opština na EU projektima.

27.11.2018 Biograd na vodi Hrvatska

Biograd na vodi – Hrvatska

27.11.2018 Radovis Makedonija

Radoviš – Makedonija