SEKRETARIJAT ZA PLANIRANJE PROSTORA,KOMUNALNE POSLOVE I SAOBRAĆAJ: Trotoar sa rukohvatima ka Dulovinama, nasupanje puta u Drpama

19.12.2019 Trotoari 1

Radnici i mehanizacija Komunalnog preduzeća koriste povoljne meteo uslove da riješe komunalne i infratsrukturne probleme u gradskom i prigradskom području. Trenutno su angažovani izgradnji trotoara na ulici od Crkve Sv.Dimitrija ka Dulovinama i nasipanju u puta u naselju Drpe.

Kako nam je kazala Ljiljana Rakočević, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, uređenje prostora i saobraćaj, uspon ka Dulovinama, odnosno nizbrdica kojom su se kretali pješaci iz Dulovina ka centru grada, donosila je dosta problema u zimskim uslovima.

  • Radi se o nizbrdici koja je u zimskim uslovima snijega i leda otežavala kretanje pješaka.Zabilježeno je i dosta padova i povreda. Zbog toga smo izgradili trotoar sa rukohvatima koji će pomoći pješacima da lakše savladaju i uzbrdicu i nizbrdicu ove ulice u zimskim mjesecima, istakla je Rakočevićka.

19.12.2019 Trotoari 2

Djoko Djinović stanar naselja „iznad Crkve“ kaže da je zaledjena nizbrdica donosila i dosta padova i povreda. Starije osobe su bile „blokirane“ tokom zime kada je u pitanju pješačenje. Rješenje smo odavno tražili ali smo ga sada dobili izgradnjom trotoara sa rukohvatima, kazao je Djinović.

19.12.2019 Nasipanje puta Drpe 1

Takodje je nasut put u naselju Drpe koji je oštećen u u nedavnim poplavama. Pored potreba mještana koji žive u ovom naselju ispod Bjelasice, prohodni putevi su potrebni i zbog interesovanja turista i investitora, objasnio nam je Milivoje Bulatović, direktor Komunalnog preduzeća koje uspješno izvodi ove radove.

19.12.2019 Nasipanje puta Drpe 2