Šesta sjednica SO

27 04 2015 peta sjednica

Šesta sjednica SO Kolašin protekla je u znaku rasprave o povećanju stope poreza na nepokretnost. Sekretar za finansije Goran Rakočević je kazao da se povećanjem ide u susret novim rješenjima, te da su  najavljene rigorozne mjere prema onima koju grade bez potrebne dokumentacije.

„Stopa poreza na utvrđenu osnovicu za stanove biće 0,30 odsto, za stanove koji nijesu glavno prebivalište 0,60 odsto, za poslovne objekte i prostorije 0,85, za hale i stovarišta 0,35 procenata. Za stan koji nema potrebnu dokumentaciju poreska stopa iznosiće 0,37 procenata a za poslovni objekat bez građevinske dozvole 1,05“, kazao je Rakočević.

Na sjednici je usvojena odluka o zaduženju radi refinansiranja dugova i neizmirenih obaveza, u iznosu od sedam miliona eura. Osim toga prihvaćen je i detaljni urbanistički plan za Radigojno, kao i program uređenja prostora za ovu godinu. Takođe, usvojena je i Odluka koja se odnosi na lica sa smanjenom pokretljivošću i lica sa invaliditetom a tiče se postavljanja „prostornih olakšica“. Dogovoreno je kako će se postavljati graditi i uklanjati montažni objekti privremenog karaktera, a usvojena je i Odluka o izgradnji lokalnog objekta od opšteg interesa. Pokrenut je postupak davanja u zakup zemljišta u biznis zoni u Bakoviću, donešen je lokalni program socijalnog stanovanja i usvojen akcioni plan za borbu protiv korupcije. Takođe, data je saglasnost za osnivanje mjesne zajednice Velje Duboko.

Svih trinaest tačaka dnevnog reda su jednoglasno su usvojene.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici DPS –a i Grupe građana.