Sinjavinski maraton 2016

sinjavinski maraton 2016

U organizaciji TO Kolašin, NVO Natura, OO Crveni krst Kolašin, Planinarskog kluba Bjelasica i Planinarsko-skijaškog kluba Trebaljevo proteklog vikenda održan je V  “Sinjavinski maraton”

 

Put dug 50 km od Kolašina (Gornje Lipovo) do Žabljaka prešao je 31 učesnik, od čega 21 na skijama i 10 na sankama. Učešće su uzeli i skijaši iz drugih gradova Crne Gore.

Direktorica TO Kolašin Sladjana Kršikapa je kazala da posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je ove godine učestvovalo desetak mladih ljudi koji su značajno osvježili ovu manifestaciju i svojim primjerom nam pokazali da za buducnost Sinjavinskog maratona i ostalih manifestacija u Kolasinu ne moramo da brinemo. Uspostavljena je dobra saradnja sa TO Žabljak sa ambicijom da u budućnosti  učesće u organizaciji ove i nekih novih manifestacija uzmu i TO iz ostalih gradova koji gravitiraju na ovoj prelijepoj planini. 

Da bi ovoj prici dali jedan novi kvalitet uzete su GPS koordinate koje ce služiti da ova staza bude dobro obilježena a na osnovu njih ce biti izradjena Android aplikacija za mobilne telefone za šta će se pobrinuti NVO Natura, kazao je Mikan Medenica.

Djoko Djinović  iz PK Bjelasica kaže da  vec pet godina ucestvuje  na ovom maratonu. “Ovo je veoma znacajno iskustvo i predstavlja dobar način da promovišemo naš grad, nordijsko skijanje i ostvarujemo saradnju sa drugim gradovima.

Jedan od organizatora bio je i Crveni krst Kolašin. Predstavnik ove organizacije Milan Marković je istakao da je OO CK Kolasin sa velikim zadovoljstvom i ove godine je dala svoj doprinos u organizovanju, sada već čuvenog, maratona preko Sinjavine- “Sinajvina 2016”.

“Divno je biti dio uigranog tima koji se nalazi u sred pustinje kakva je Sinjavina i tamo pruža podršku hrabrim ljubiteljima prirode i nordijskog skijanja. Naša organizacija je dio ove ekipe od prvog maratona i sa velikom željom radujemo se sledećem. Nešto što nas posebno raduje jeste sve veća popularizacija ove manifestacije i učesće mladih ljudi”, kazao je on.

Direktorica TO Žabljak Vanja Krgović Šarović ističe da je ova manifestacija je veliki izazov za TO i lokalnu zajednicu  Opštine Žabljak.

“Saradnja i uvezivanje turističkih ponuda opština sa sjevera Crne Gore je idealna prilika da se proširi turistička ponuda i produži turistička sezona. Ovo je prvi korak u saradnji sa opštinom Kolašin i vjerujem da nam zajedničke aktivnosti tek predstoje.”

Peti “Sinjavinski maraton” su podržali Opština Kolašin, Društvo prijatelja Kolašina, TA “Vila Jelka”, hotel “Lipka”, Dom zdravlja Kolašin, Cetmar Kujovic i fabrika vode “Aqua Bianca”.