SJEDNICE KOLAŠINSKOG PARLAMENTA UBUDUĆE UŽIVO NA YouTube KANALU

15.06.2022 Marta Milan dj

U cilju povećanja transparentnosti i otvorenosti u radu lokalnog parlamenta, kupovinom odgovarajuće opreme, putem YouTube kanala biće obezbijeđen uživo prenos svih sjednica SO Kolašin – dogovoreno je izmedju ostalog na radnom sastanku predsjednice Opštine Marte Šćepanović sa predsjednikom lokalnog Parlamenta Milanom Đukićem. To će kako su ocijenili, građanima omogućiti bolji uvid u rad svojih predstavnika, ali i doprinijeti jačanju kontrolne i nadzorne uloge lokalnog Parlamenta.

Šćepanovć i Djukić, takođe su usaglasili da će prije samog utvrđivanja prijedloga odluka, putem “javnog slušanja” konsultovati odbornike u vezi sa odredjenim dokumentima koji se nadju na dnevnom redu SO Kolašin.

Na sastanku u kabinetu predsjednice Opštine, zaključeno je da će se u cilju unaprjedjenja rada lokalnog Parlamenta, predsjednik Djukić obratiti predstavnici OEBS-a u Crnoj Gori povodom mnogobrojnih edukacija namijenjenih odbornicima, što će unaprijediti njihovu kontrolnu ulogu i uspostaviti bolju ravnotežu u saradnji sa ostalim institucijama.