Stvoriti uslove za organizaciju međunarodnih karate takmičenja

12.06.2019 Karatisti prijem

Uspjesi sportista, kao što su dometi mladih karatista Gorštaka na Balkanskom prvenstvu, uvijek donose posebno ohrabrenje i nama starijima da uložimo još više napora kako bi u Kolašinu stvorili što bolje uslove za život, za školovanje, za zaposlenje i za sportski trening i takmičenje naših mladih sugrađana, kazao je Milosav Bulatović, predsjednik opštine prilikom prijema trenera i takmičara Karate kluba Gorštak.

Predsjednik Bulatović, koji je i sam nekada bio uspješni karatista, je naglasio da lokalna uprava na čijem je čelu u sportu prepoznaje način da se usmjere mladi ljudi, da se razviju njihove ambicije i vrijednosti karaktera ali i da se sa postignutim rezultatima afirmiše Kolašin kao što karatisti u kontinuitetu čine.

  • Prvi korak naše lokalne uprave je bio da skoro četiri puta povećamo budžetska izdvajanja za sport i nastavićemo da povećavamo taj fond. Takodje ćemo i sportsku infrastrukturu učiniti dostupnijom sportistima. Cilj nam je da imamo kvalitetniji i organizovaniji lokalni sport, kako bi i on bio u funkciji sportskog turizma od kojeg u Kolašinu dosta očekujemo, istakao je Bulatović.

Prijemu su prisutvovali treneri u Karate klubu Gorštak, Slobodan Vlahović, Radovan i Željko Vukićević. Takodje i 8 takmičara Kluba od kojih je Lado Vuković osvojio srebrnu a Ljubica Vlahović, Balša Danilović, Stefan Vujisić i Ratko Grujić bronzane medalje. Iz Karate kluba Gorštak su naglasili da je ovo najveći uspjeh Kluba na balkanskim prvenstvima. Razgovaralo se o pripremama za karate turnir „Kolašinski pobjednik“ kao i o mogućnostima da Kolašin postane baza za pripreme karatista ne samo iz naše države, nego i iz regiona. Dogovoreno je da se zajednikčkim naporima pokuša obezbijediti organizacija medjunarodnih karate takmičenja kao što su studentska, balkanska, mediteranska prvenstva.