SVEČANOM SJEDNICOM SO OBILJEŽEN 28.AVGUST DAN OPŠTINE: Napredak Kolašina vidljiv i nesporan

SO 28 avg 2019 Dan opstine himna

Radili smo posvećeno i predano, rezultati koje smo postigli to govore sami za sebe. Naš optimizam osnažuje dobra saradnja sa Vladom Crne Gore i premijerom Duškom Markovićem. Napredak Kolašina je vidljiv i nesporan i spremno ćemo dočekati šanse koje dolaze sa auto putem, istakao je Milosav Bulatović na jučerašnjoj svečanoj sjednici SO-e povodom 28. Avgusta Dana opštinu.

On je naglasio da se već realizuju benefiti od Ski centra Kolašin 1600   a tako će biti i sa magistralnim putem do Berana koji se gradi preko Bjelasice. Lokalne finansije su stabilne upkros naslijedjenom dugu od 8 miliona eura a vratili smo i pola milona duga. Višestruko su povećana budžetska sredstva za poljoprivredu, kapitane investicije, kulturu, sport, ženskom preduzetništvu, socijalnim kategorijama.

  • Brojna su ulaganja u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu kojima pripremamo grad za veće zahtjeve gradjana, investitora, turista nakon izgradnje auto puta. Posebno su važni Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda vrijedno blizu 7 miliona eura od čega su dvije trećine obezbijedjene preko IPA fondova kao i rekonstrukcija vodovodne mreže. Ovo potvrdjuje da stvaramo timove koji pripremaju kvalitetne projekte za EU podršku, naglasio je Bulatović.

On je naglasio da je važno bilo da povećaju sredstva za poljoprivredu koja su veća za 100 odsto u odnosu na protekli godinu. Kapitalni Budžet je uvećan za 4 puta. Raspisan je tender za asfaltiranje puta od Medjuriječja ka Kapetanovom jezeru. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede koje je obezbijedilo 150.000 eura a opština Kolašin 50.000 eura a njime se omogućava turističko otkrivanje ovog prirodnog dragulja. U toku je tender za asfaltiranje gradskih ulica, rade se urbanistički planovi gdje smo imali zaostatak u protekle četiri godine, naglasio je Milosav Bulatović.

Milan Djukić, predsjednik SO-e je pozdravljajući prisutne, podsjetio na istorijski kontinuitet stvaranja grada koji je počeo još u 13 vijeku, izgradnjom Manastira Morače.Planiranje i formiranje Kolašina ubrzao je Kralj Nikola a period NOB-a je dao gradu značajno mjesto u istoriji naše države.

SO 28 avg 2019  Milan Djukic

  • Nova lokalna uprava je hrabro i odlučno postavila zadatke ispred sebe.U sadašnjem istorijskom trenutku, namjereni smo da ovaj grad i njegovu turističku infrastrukturu unaprijedimo po uzoru na savremene planinske turističke centre.Veoma je važno da je uspostavljena dovra saradnja opštine i Vlade Crne Gore i svim državnim organima i institucijama, kazao je Djukić.

U kulturno umjetničkom programu su učestvovali hor iz Podgorice, KUD Mijat Mašković i učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje a prikazan je I film o učincima lokalne uprave u prethodnoj godini dana.

SO 28 avg 2019 BrankaBatoGojko

Predsjednik Kolašina, Milosav Bulatović je juče uručio opštinske nagrade za 2019-tu godinu.Godišnje Plakete za životna djela su dobili Gojko Vlahović, decenijski društveni radnik i sadašnji predsjednik UBNOR-a i antifašista Crne Gore i Branka Šćepanović, umjetnica i izvodjač crnogorskih narodnih pjesama.

Kod mladih nagrade su uručene Tijani Jovanović, najboljoj učenici završnog razreda osnovnih škola, Milici Popović, najbpljoj učenici završnih razreda srednjih škola, Bojan Vlahović, najbolji student završne godine Fakulteta, Jovana Vujisić, najbolja učenica završnog razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje I Lado Vuković, najbolji mladi sportista.

SO 28 avg 2019  nagradjeni 2019

Pred nama je veliki zadatak da spremni dočekamo velike investicije koje Vlada najavljuje u 2020 godni u Kolašinu, naglasio je Milan Djukić, predsjednik SO-e.

  • Stručni I administrativni kapaciteti, efikasnost I posvećenost.biće jedanm od prioriteta kako bi smo I dalje unapreddjivali rad lokalne uprave. Uvijek je bilo teško u ovim brdima stvarati, graditi I održavati zajednicu.Medjutim, niko od budućih naraštaja, neće mariti da li je bilo teško, oskudno I je bilo prepreka.Svaka generacija treba da dadne svoj doprinos i ostavi narednoj ljepšo I razvijeniji Kolašin, kazao je Djukić.