Tango kamp

tango-kamp-

U sklopu manifestacije Udahni Kolašin, pokrenute od strane Društva prijatelja Kolašina, Tango Natural Montenegro i Tango Natural Beograd u Kolašinu se organizuje peti Internacionalni ljetnji tango kamp (Summer Tango Camp – Kolašin), koji će ove godine trajati od 25. jula do 15. avgusta.

 

Jedinstveni spoj plesa i planinskog turizma zaslužan je što stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijele Evrope, odabere Crnu Goru i Kolašin za svoju omiljenu ljetnju destinaciju. Pred nama je 20 dana Internacionalnog ljetnjeg tango kampa, koji već petu godinu za redom, svojim gostima i stanovnicima Kolašina nudi obilje plesnih, muzičkih i drugih zabavnih sadržaja i aktivnosti.

Događaj će obilovati različitim programima (plesne radionice, video projekcije, predavanja, plesne večeri, koncerti) među kojima izdvajamo nekoliko velikih plesnih večeri na Trgu borca, uz nastup orkestra Tanguango iz Beograda. Za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se internacinonalni plesni parovi, dj-evi i muzičari iz Buenos Airesa, Atine, Soluna, Beograda, Zagreba i Skoplja.

Svoje učešće na događaju koji je u svijetu argentinskog tanga jedinstven po kombinovanju plesa i planinskog turizma, do sada je potvrdilo oko 250 gostiju iz preko dvadeset evropskih zemalja, od kojih više od 100 iz same Crne Gore. Pored raznovrsnih plesnih sadržaja, događaj nudi i obilje drugih kreativnih i zabavnih programa, pa se očekuje i veliki broj gostiju koji ne plešu tango.

Oni će, ukoliko to žele, moći da nauče osnove argentinskog tanga na časovima za potpune početnike. Pored toga, sve učesnike očekuju organizovane planinske ture, sportsko penjanje, časovi strijeličarstva, joge, radionice antistres i relaks programa, organizovane biciklističke ture, kao i druge aktivnosti koje ovu manifestaciju čine savršenim odmorom za različite uzraste, a samim tim i za cijele porodice.

Kao i prethodnih godina, očekuje se da se veliki broj Kolašinaca, naročito onih najmlađih, priključi pomenutim aktivnostima. Iz bogatog sadžaja tango kampa, izdvojili bismo i BaleTango za dijecu, tango aerobik I čakareru (argentinski folklorni ples).