Treća sjednica Skupštine 58.MOSI “Kolašin 2023”

U cilju organizacije i pripreme Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI), danas je održana treća sjednica Skupštine 58.MOSI “Kolašin 2023”.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine MOSI Vasilije Bulatović, sa sekretarom Ognjenom Šcepanovićem i potpredsjednikom Dragišom Kuzmanovićem.

Na dnevnom redu su se našle Odluke koje definišu svečano otvaranje i zatvaranje igara, visinu kotizacije, smještaja i ishrane. Određeno je da igre počnu 5. jula, a završe se 9. jula 2023.godine. Kotizacija za učešće iznosiće 200,00 € po opštini učesnici.

Direktorica Turističke organizacije Zorica Milašinović je objasnila da je cijena ishrane 15,00 € dnevno, visina iznosa kolektivnog smještaja 5,00 eura, a privatnog (hoteli i apartmani) 15,00 € po osobi. Sve Odluke su jednoglasno usvojene.

Potpredsjednici Opštine Vasilije Ivanović I Miodrag Bulatović su delegate Skupštine upoznali sa dosadašnjim aktivnostima preduzetim cilju organizacije MOSI i istakli da će na igrama biti zastupljeno 14 sportskih disciplina.

“Pripreme idu dobrim tokom, iako su  započete u februaru nakon tranzicije vlasti. Imaćemo nove terene za mali fudbal i odbojku do otvranja Mosi igara. Svi sportovi  će biti održani u Kolašinu, osim atletike koja će se održati u Beranama. U toku su i pregovori  sa velikim imenima iz regiona za nastupe svake večeri u toku održavanja igara”, istaknuto je današnjoj Skupštini.