U SARADNJI SA VOJSKOM CRNE GORE NASIPAJU SE PUTEVI KA SINJAVINI,NA LUGU,DONJOJ I GORNJOJ MORAČI, ROVCIMA

PUTEVI nasipanje 1

Svetlana Milošević, poznati proizvodjač lisnatog sira, koja ljeto sa stadom provodi na katunim Sinjavine, kaže da u dvije decenije koliko izdiže na Sinjavinu, nikada put nije bio bolji. Rekonstrukcija je besprekorno uradjena počev od Lipovske Bistrice, preko Vojkovića ,Lučke Gore i dalje katunima Bojića, Ošljak i Potrk. Sve vrste automobila, pa čak i „luksuzni“ mogu ka Bjelasici…

Svetlanin lisnati a odnedavno i brendirani sir, sada lakše stiže do prodavnica i restorana u Kolašinu i Podgorici. Lakše se i transpotuje i hrana za stoku a kvalitetniji je ljetnji život na katunima. Mehanizacija VCG je proširila put, nasula ga i „uvaljala“. Rekonstrukcija puta ka Sinjavini je početak aktivnosti Vojske Crne Gore kada je u pitanju rekonstrukcija seoske putne mreže u Kolašinu.

Milosav Bulatović, predsjednik Opštine ističe zahvalnost VCG uz čije će partnerstvo putevi u ruralnom dijelu opštine biti i prohodniji i moderniji. On podsjeća da prostrana kolašinska opština ima veliku putnu mrežu koju je teško održavati.

  • Dobri putevi su uslov revitalizacije sela i tome ćemo kontinurano težiti. Tako se pomaže poljoprivredi ali i turizmu jer seoskim putevima se stiže do brojnih turističkih atraktivnost.Drago nam je da su stočari sa Sinjavine zadovoljni kako je rekonstruisan put ka ovoj planini.Popravljena je saobraćajnica na Lugu a nakon toga će se radovi izvoditi u Ravnima, Donjoj i Gornjoj Morači, Rovcima, najavio je Bulatović.

On je najavio da će se u predstojećem periodu i nastaviti asfaltiranje puta od Cerovice ka Liješnju i da je taj projekat podržan od strane Ministarstva poljoprivrede. Na ovaj način se se Velje Duboko i turistički dragulj Kapetanovo jezero približiti Jadranskoj magistrali.

PUTEVI nasipanje 2

PUTEVI nasipanje 3

PUTEVI nasipanje 4

PUTEVI nasipanje na Lugu min