Završena Prva regionalna Konvencija o saradnji gradova i opština na EU projektima

02.12.2018 Konvencija3

Naš grad je zajedno sa susjednim Mojkovcem bio uspješni domaćin Prve regionalne Konvencije o saradnji gradova i opština na EU projektima.

U radu Konvencije učestvovale su delegacije gradova Belišće, Benkovac, Biograd na Moru, Bogatić, Radoviš,  Mojkovac i Kolašina. Moderator Konvencije je bio Milorad Krgović a u radnom Predsjedništvu bili su još Ranko Mišnić, predsjednik Mojkovca, Milosav Bato Bulatović, predsjednik Kolašina i Dinko Burić, predsjednik Belišća.

02.12.2018 Konvencija

Strateški ciljevi unapređenja saradnje gradova u regiji, Evropski fondovi kao način ubrzanog razvoja regije i lokalnih zajednica,energetska nezavisnost lokalnih zajednica, naučno-istraživačke postavke razvoja sportskog turizma u Crnoj Gori, turizam kao strateška grana razvoja regije – bile su teme o kojima se govorilo na Konvenciji.

Saopštena su iskustva Hrvatske, sada članice EU, kako su se projektima kandidovali za sredstva evropskih fondova a kao jedan od uspješnih primjera pomenut je i Biograd na Moru i Benkovac koji su u poslednjih 9 godina realizovali 130 projekata sa „evropskim parama“.Takodje je inspirativno bilo izlaganje dr.Veselina Drljevića koji govorio o šansama sportskog turzma i Kolašinu i Mojkovcu a dogovoreno je da sportske ekipe iz gradova učesnica Konvencije, na ljeto dodju na pripreme u Kolašin.

02.12.2018 Konvencija2

Kolašin je dobio pohvale da je bio uspješna suorganizator i domaćin.Škola za osnovno muzičko obrazovanje je imala uspješan nastup u okviru dodatnih sadržaja Konvencije.Reprezentativni hotel „Bjanka“ bio je domaćin drugog radnog dana Konvencije a Ski centri Kolašin 1450 i Kolašin 1600 su potvrdili domete našeg grada u osvajanju savremene tutističke infrastrukture i korišćenju potencijala planine Bjelasice.

Predsjednik opštine,Milosav Bato Bulatović, je imao zapažene nastupe na Konvenciji kao i seriju radnih sastanaka sa rukovodiocima gradova koji su učestvovali na Konvenciji,na kojima se govorilo o mogućnostim saradnje u zajedničkim projektima.

       Prva Konvencija je ispunila očekivanja i zadovoljni smo načinom kako smo predstavili Kolašin.Od prvog dana vršenja vlasti mi insistiramo na tome da sredstva EU fondova, moraju doći u naš grad.To je način da dodatno pomognemo našem turizmu, poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi.Na Konvenciji je aktivno učestvovao tim lokalne uprave koji će raditi na pisanju projekata, na čelu sa menadžerom opštine i siguran sam da su dobili dosta korisnih informacija koje će uspješno primijeniti u našim apliciranjima za sredstva EU fondova,kazao je Bulatović.

02.12.2018 Konvencija1