15.10.2019

JAVNI POZIV

Razvoj preduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta, putem samozapošljavanja, jedan je od prioriteta politike razvoja ljudskih resursa u Crnoj Gori i sastavni je dio ključnih strateških dokumenata u ovoj oblasti. Jedna od prepreka samozapošljavanju je činjenica da početnicima u biznisu u Crnoj Gori nedostaje znanje i potencijal za pristup finansijama i dobijanje finansijske podrške za ideje ili projekte. 

Zavod za zapošljavanje Crne Gore namjerava da podrži pristup rješavanju problema nezaposlenosti, sa posebnim naglaskom na pružanje finansijske i nefinansijske podrške u svrhu podsticanja preduzetništva, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta. Nezaposleni sa evidencije, koji su ciljna grupa Projekta „Podrška samozapošljavanju“, dobiće finansijsku pomoć kroz dodjelu bespovratnih sredstava, kao i niz nefinansijskih oblika podrške, od osnova za započinjanje sopstvenog biznisa do temeljne obuke neophodne za početak biznisa.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je na svojoj internet stranici Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *